Supa de midii

Usturoiul injumatatit se prajeste pana devene aramiu in sectiune. Cand e prajit putin se scoate din coaja din usturoiul, se pun la inabusit ceapa si

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • vin alb sec
  • cimbru
  • patrunjel
  • foi de dafin
  • scoicile si zeama lor
  • ulei de masline
  • usturoi
  • ardei gras si iuti
  • ceapa
  • o rosie decojita

Mod de preparare

Usturoiul injumatatit se prajeste pana devene aramiu in sectiune. Cand e prajit putin se scoate din coaja din usturoiul, se pun la inabusit ceapa si ardeiul, apoi ierburile aromatice, iar mai pe final rosia decojita si taiata cubulete. Sare se pune foarte putina, deoarece scoicile sunt deja sarate. Se pun doua pahare de vin alb, putina apa si se lasa la fiert. Dupa ce e gata se scot crengutele de mirodenii, se mixeaza si se strecoara totul. Se mai lasa putin la fiert si se adauga scoicile. Nu se fierb mult. Cand se deschid inseamna ca sunt facute.

Se serveste cu paine prajita si cu lamaie.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...