Supa mixta

Taiem cartofii cubulete. Prajim in untura ceapa taiata marunt. Daca s-a prajit ceapa o luam de pe foc si adaugam praful de boia si o diluam cu putina

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500-600 gr cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr slanina afumata
  • 1 lingura untura de porc
  • 2 linguri boia
  • 1 lingura delicat
  • 2-3 rosii
  • 2 bucati ardei verzi
  • 1 bucata ardei iute
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • piper negru macinat
  • 1 legatura frunze de patrunjel

Mod de preparare

Taiem cartofii cubulete.

Prajim in untura ceapa taiata marunt. Daca s-a prajit ceapa o luam de pe foc si adaugam praful de boia si o diluam cu putina apa.

O punem inapoi pe foc si adaugam cartofii, amestecam, diluam cu apa si presaram cu sare si piper.

Intre timp taiem cubulete rosiile, feliem ardeii si le adaugam la supa, fierbem 2-3 minute fara capac, apoi acoperim oala.

Intre timp preparam aluatul cu ouale, faina si putina apa. Framantam bine si ungem marginile cu untura, taiem aluatul in forma de taitei.

Ii punem in supa in timp ce da in clocot si fierbem supa pana e gata.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Salata de cruditati cu smantana

Sparanghel alb cu muschi crocant si sos

Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...