Supa pentru copii pofticiosi (cu porumb si smantana)

Se taie legumele cubulete cam de 1/2-1 cm (cartofii mai mari cam de 1 1/2 cm), se pune untul intr-o cratita, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul (

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • o ceapa mijlocie
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina patrunjel
  • o conserva mica de mazare boabe (optional)
  • 2 conserve de porumb dulce
  • 100 ml smantana lichida sau 3 linguri smantana groasa
  • u lingurita de unt
  • 2 cuburi Knorr
  • sare
  • piper
  • carne de pui (poate fi ramasa de la o friptura)
  • se pot pune orice alte legume pe care le aveti in frigider (ardei gras
  • broccoli
  • conopida
  • telina)
  • cu cat mai multe
  • cu atat mai atractiva si mai delicioasa
  • patrunjel sau marar pt decor (optional)

Mod de preparare

Se taie legumele cubulete cam de 1/2-1 cm (cartofii mai mari cam de 1 1/2 cm), se pune untul intr-o cratita, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul (telina) si se soteaza putin pana ceapa devine translucida. Se adauga cuburile knorr presarate peste legume , sare, piper dupa gust si apa calaie cat sa acopere legumele cam 3-4 cm. Se lasa la foc mic pana legumele sunt aproape facute, se adauga apoi mazarea, porumbul, (broccoli, conopida) si se lasa inca vreo 5 min pana toate legumele sunt fierte. Se ia de pe foc si se adauga smantana.

Daca se doreste, se adauga carne de pui (e foarte, foarte buna si cu macrou afumat).

Reteta aceasta este extrem de simpla, este f usor de preparat, se pot folosi orice legume pe care le aveti in frigider, cat de putine sau cat de multe dar cu cat mai multe cu atat supa este mai atractiva si mai delicioasa si va garantez ca copiii o vor papa toata!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca