Supa taraneasca cu taitei

Pentru supa taraneasca cu taitei se prepara supa de oase. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa si 3 cuburi MAGGI de vita
  • cartofi 500 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • ardei gras - 100 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • telina radacina - 100 g
  • pastarnac - 50 g
  • faina - 120 g
  • oua - 2 bucati
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • ulei - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru supa taraneasca cu taitei se prepara supa de oase. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. telina radacina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se trec sub jet de apa rece. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina, ardeiul gras si ceapa se inabusa in ulei si 50 ml apa, se adauga supa si se fierb 15 minute. Se adauga cartofii si se fierb inca 10 minute. Din faina, oua, sare si putina apa se pregateste coca pentru taitei. Se lasa 10 minute, se intind foi subtiri, se lasa sa se zvante 10 minute, se ruleaza si se taie subtire. Taiteii se scutura de faina si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere, se adauga apa rece, se lasa 10 minute, se trec sub jet de apa rece si se introduc in supa. Iaurtul sau smantana diluata cu putina supa se adauga la sfarsitul fierberii.

Supa taraneasca cu taitei se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca