Sushi

(0)
admin postat de
In principiu, sushi consista din orez amestecat cu otet, zahar si sare, servit cu peste (sau alte combinatii).

Otetul s-a adaugat pentru a preveni alterarea. Amestecul orezului fiert cu aceste ingrediente trebuie facute intr-un vas de bambus sau lemn si amestecate incet, fara a zdrobi boabele de orez si in acelasi timp un evantai va racori continutul si astfel va da o stralucire produsului final.

Se ia o bucatica din acest orez in palma umezita, se adauga bucatica de peste si putin wasabi. Am urmarit de multe ori aceasta tehnica, de obicei in restaurantele cu sushi, acesta este preparat pe loc in fata clientului. Mereu am fost uimita de cat de curata era zona de lucru si desi sunt foarte atenta si la cele mai mici detalii nu am reusit sa gasesc nimic nelalocul lui.

Mai sunt si alte feluri de sushi ,cum ar fi: chirashizushi - pestele se pune peste orez intr-un bol; inarizushi -se face dintr-un tofu prajit care se deschide ca si painea pita si se umple cu orez; makizushi este varianta care se inveleste in nori (foaia din alge).

Se serveste cu un bol mic cu sos de soia, wasabi si gari (bucati de ghimbir murate).

Intrucat contine peste proaspat este contraindicat femeilor gravide.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
recomandari

Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine. Se folosesc la sushi si la ...

citește—

Pasta de wasabi se fabrica din radacina de wasabi, asemanatoare cu hreanul, dar desi este iute confera o alta ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite