Nucsoara, un condiment exotic

(0)
admin postat de




 

Din copacul care produce nucsoara se pot folosi atat fructele, rotunde si acrisoare, cat si semnitele si coaja care le inveleste, numita macis.


Nucsoarele se recomanda sa fie cumparate intregi si abia apoi macinate, oentru ca isi pierd aroma puternica si gustul picant-dulce. In cantitate mare acesti samburi pot fi otravitori, deci se utilizeaza cu moderatie si se pastreaza feriti de umezeala si lumina.

Din aceasta planta se prepara in Indonezia uleiul de nucsoara, dar si untul de nucsoara, care poate fi consumat ca si untul de arahide, pe paine. Principalele tari care exporta nucsoara sunt Indonezia, Malaezia si Grenada din Insulele Caraibe si este folosita peste tot in lume, in mancaruri exotice sau la deserturi rafinate.

In bucataria indiana, nucsoara se foloseste la numeroase dulciuri, dar si la prepararea traditionalului amestec de condimente: garam masala. In India nucsoarele de pamant sunt uneori... fumate!

In Europa nucsoara se folosete de obicei la preparatele ce contin cartofi, la marinarea carnii, dar si la supe, sosuri si copturi. La olandezi este folosita la mancarurile de legume, pe baza de conopida, fasole verde si varza de Bruxelles.

In Insulele Caraibe, nucsoara se foloseste ca topping la unele bauturi celebre ca: Bushwacker, Painkiller si Barbados rum punch.

Nucsoara combate insomnia, stresul, oboseala si durerile reumatice. Acest condiment consumat cu ...
moderatie scade nivelul colesterolului "rau" si ajuta digestia.

Insa nucsoara contine si myristicina, o substanta care poate induce convulsii, palpitatii, ameteli, greata si deshidratare. Are de asemenea si reputatia unui puternic drog cu efect delirant, comparabil cu ecstasy, insa consumarea acesteia ca si drog nu este foarte populara datorita gustului puternic si efectelor adverse: constipatie, panica, greata, puls marit, gura uscata. Consumul de nucsoara in cantitati moderate in timpul sarcinii nu duce la avort asa cum se sustinea cu ceva timp in urma, insa este bine de evitat datorita efectelor pe care le poate avea asupra fatului.

Desi are atat de multe contraindicatii, nucsoara este un condiment excelent, folosit cu succes de bucatarii internationali.

Iata cateva retete cu nucsoara!

Crap umplut cu ciuperci si nucsoara

EGG NOG (lichior de oua) foarte cremos si bun

Gratin de varza rosie

Tarta cu varza creata

Punci de oua cu miere

Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos

Soufle de conopida

Sos bechamel, besciamella, sos alb

File de curcan in sos de spumant

Tort aroma

Piept de curcan umplut cu castane

Patè din ficat de porc

Pateuri gourmet cu prosciutto

Costite pe gratar

Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci

Chec cu mere


Tort de kiwi cu branza

Savarina suedeza
Alte articole cu:
nucsoara
recomandari

De la nucile de cocos se consuma atat miezul parfumat, ras si tratat, cat si lichidul dulce din interior, care ...

citește—

 
Castanele contin de doua ori mai mult amidon ca si cartofii si sunt produse baza in panificatie in ...

citește—

O reteta de sos pregatit
din vin de Pramnos, branza de capra si faina alba apare in Iliada lui Homer ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite