Sangria cu pepene galben si pepene rosu Pentru aceasta bautura extrem de placuta si racoritoare, aveti nevoie de mai multe tipuri de pepene: rosu, si cel putin doua tipuri de pepene galben, Cantaloupe si Honeydew. Cu o lingura de inghetata se realizeaza cateva sfere din fiecare tip de pepene. Puteti face mai multe si sa le congelati, pentru ca mai tarziu sa le puteti utiliza la racirea bauturii. Va mai trebuie 2-4 linguri de miere, zeama de la un lime, o jumatate de ceasca de grappa sau lichior de struguri, o sticla de vin alb Muscat, 250 de ml de apa minerala carbogazoasa si cateva frunze de menta. Mod de preparare: se pun sferele de pepene intr-o carafa incapatoare, se pun cele 2-4 linguri de miere, sucul de lime si grappa. Se amesteca incet si se lasa la frigider pentru 1-2 ore. Apoi, se adauga vinul si se decoreaza cu menta. Apa minerala se adauga doar inainte de a consuma bautura. Daca preferati o vraianta fara alcool, puteti inlocui vinul si grappa cu suc acidulat de struguri albi.
sursa foto si reteta: laylita.com Sangria verde Aceasta este o reteta portugheza, care la ea acasa se numeste Vinho Verde. Pentru 4-6 portii aveti nevoie de un sfert de ceasca de zahar brun, o ceasca de cubulete de pepene galben, o jumatate de ceasca de felii de castravete proaspat, o jumatate de ceasca de boabe de struguri albi taiate in jumatati, o lime, cateva frunze de menta si busuioc, o sticla de Prosecco, 250 ml de apa minerala carbogazoasa. Mod de preparare: zaharul se dizolva intr-un pic de apa fiarta, apoi se toarna intr-o carafa incapatoare si se combina cu castravetele, pepenele, strugurii, feliile si zeama de la 1 lime, menta si busuiocul. Peste toate acestea se toarna sticla de Prosecco (si, optional, un pic de rom). Se amesteca si se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora. Apa minerala se adauga in momentul servirii.
sursa foto si reteta: bojongourmet.com Mojito cu pepene galben Pentru acest mojito aveti nevoie de o jumatate de pepene galben din soiul Honeydew si o jumatate din soiul Cantaloupe, o legatura de menta, rom, 2 linguri de sirop, o jumatate de lime si o doza de apa minerala carbogazoasa. Mod de preparare: intr-un blender se pun cele doua jumatati de pepene galben, taiate cubulete (fara coaja) si jumatate din legatura de menta. Se amesteca pana se obtine o pasta. Apoi, intr-un shaker se pune gheata macinata, sucul de pepene galben din blender, rom, sirop simplu (obtinut din cantitati egale de apa si zahar) si zeama de la o lime. Se amesteca bine si se toarna in pahare. Peste amestec se pune apa minerala si se decoreaza cu frunze de menta si o felie de lime.
sursa foto si reteta: delightfulemade.com Sursa foto: telegraph.co.uk
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradTiramisu reţetă originală Dupa ce au trecut sarbatorile pascale am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat...
Desert prajitura Tiramisu reţetă originalăIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii