Test Drive cu masina pentru facut bere de casa

(0)
admin postat de
Dupa mai mult de doua luni de teste asidue, in care nu am precupetit niciun efort intru aflarea adevarului ascuns in spatele acestui nou concept, denumit Bere de Casa, am ajuns la o concluzie, as zice eu, pertinenta.Cele doua luni au necesitat 46 litri de apa, doua cutii de concentrat de malt, si alte componente necesare realizarii celei mai adevarate beri de casa, dar si o gramada de rabdare.Masinaria care produce atat de iubita bautura este un mecanism extrem de simplu, atat din punctul de  vedere al conceptiei si realizarii, cat si al asamblarii si utilizarii.Este vorba despre un recipient cu o capacitate de 24-25 litri, prevazut cu un capac cu inchidere etansa si ermetica si un orificiu pentre degazare. In partea inferioara este un robinet, care se va folosi la golirea celor 23 litri de bere rezultata  in sticle.

 

 

Procesul tehnologic de preparare a berii de casa

 

Problema cea mai mare este rabdarea pe care trebuie s-o aveti de-a lungul procesului tehnologic. Adica, fermentarea propriu-zisa, dureaza pana la sapte zile, in care tot ce veti avea de facut, este sa priviti cum bulele parasesc recipientul prin partea superioara. Cand procesul de fermentare se va fi incheiat, urmeaza colectarea berii in sticle, imrpeuna cu cate o mica cantitate de zahar pentru fiecare sticla. Dupa care supliciul continua, deoarece fermentarea va continua, de aceasta data la rece, in ...
sticlele inchise ermetic. Inca doua saptamani, este perioada recomandata  de producator, timp in care veti pofti si saliva la cei 24 litri de bere in sticlele - de preferinta brumate de frig.
Dupa cele trei saptamani, berea este gata pentru a fi degustata, si va recomand sa o luati cu incetisorul, deoarece avem de-a face cu o bere nefiltrata, puternica, cu un profund gust de malt si hamei, dar mai ales, cu o tarie neobisnuita pentru cei familiarizati numai cu berea de la supermarket.Berea de casa nu este 100% transpmalarenta, gradul de opacitate fiind rezultatul nefiltrarii ei. Insa gustul, taria, aroma, fac toti banii, si va veti bucura de o bere deosebita, barbateasca, si mai ales suficienta pentru a incinge un chef pe cinste!
Evident, daca aveti la indemana o alta cutie de concentrat  de bere si ceva zahar, robinetul de apa potabila va sta la indemana, si in timp ce berea sta la fermentat in sticle, procesul se poate relua, astfel avand acasa la dumneavoastra o mini fabrica de bere, cu o productie finita de 24 litri la un ciclu complet de 3 saptamani.timp si chef de baut sa aveti!

 

 

Beneficiile berii de casa

 

Un alt amanunt deosebit de interesant, care va ese destainuit de un om cu vechi state in ale degustarii de bere, este ca dupa ce ati baut Bere de Casa, chiar daca vorbim despre mai mult de 1-2-3 litri de persoana, adica ati incins un mic chef cu amicii, a doua zi nu aveti niciun fel de problema, caracteristica "baietiilor prelungite", de gen dureri de cap, pantecaraie, sau vreun disconfort de vreun fel...

 

Am adaugat pentru tine un mic filmulet video, care poate fi urmarit aici:  























iar aici poti urmari o intreaga galerie foto- Cum sa faci bere de casa

 

"Test Drive cu Masina de Bere de Casa" efectuat de Corvin (Cristian Szilvassy) - text, foto si video, la care au mai participat Mihaela Coman Parancea si Ionica Badea, cele doua hostese de circumstanta care au asigurat productia berii de casa pentru filmarea video si s-au achitat cu succes de sarcina nu foarte grea de a o prefabrica.

 

Invata mult mai multe de pe site-ul oficial: beredecasa.ro sau daca iti este mai usor contacteaza-i la adresa bere[at]beredecasa.ro
recomandari

Dar a tine cont de eticheta cand alegi, comanzi sau consumi un vin, nu inseamna numai a citi ce scrie pe ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite