Trandafirii comestibili pot fi o delicatesa – trandafirii de dulceata

(0)
admin postat de
Cu siguranta multi dintre voi ati gatit sau degustat delicioasele dulceturi sau siropuri de trandafiri, realizate avand ca ingredient principal aromatele petale. Dar stiati ca acestea pot fi folosite pentru a gati o varietate de retete delicioase?

Petalele de trandafiri sunt o adevarata comoara, ce pot transforma retete simple in adevarate delicatese. Sa vedem impreuna care sunt cele mai importante soiuri de trandafiri pentru dulceata, cum se pregatesc trandafirii comestibili și care sunt cele mai iubite retete ce contin trandafiri comestibili.

 

Soiuri de trandafiri comestibili

Cei mai cunoscuti si mai utilizati trandafiri pentru dulceața sunt Trandafirii de Damasc, Rosa damascena. Tufele de trandafiri au aproximativ 2 metri inalțime, iar florile mici, de culoare roz, grupate in buchetele, raspandesc o aroma inconfundabila peste tot in jurul lor.



Trebuie sa știți insa ca toate soiurile de trandafiri sunt comestibile, și multe soiuri derivate din Trandafirii de Damasc pot oferi un gust inconfundabil si, in functie de soi, aroma pe care o au trandafirii poate sa fie specifica, dar poate avea tente de lavanda, tamaie sau chiar iasomie.

Pentru a ne asigura ca petalele de trandafiri sunt proaspete și sanatoase, cel mai indicat este sa se foloseasca doar trandafiri crescuti in gradina proprie, care nu au fost tratate cu insecticide. Florile comercializate ca și flori ...
taiate sau cele care au originea incerta nu sunt potrivite pentru gatit, deoarece nu stium in ce conditii au fost crescute cu ce solutii au fost tratate.

 

Cum se pregatesc trandafirii comestibili

Pentru recoltarea petatelor de trandafiri pentru dulceața, se aleg florile complet desfacute, dar nu vestejite. De preferinta, florile se culeg dimineata, cand aerul este inca umed. Momentul ideal pentru culegerea trandafirilor comestibili este dupa o ploaie sau roua abundenta, inainte ca roua sa se evapore. Astfel trandafirii nu pierd nimic din aroma lor specifica și nici din calitațile lor.



Pentru pregatirea petatelor de trandafiri pentru majoritatea retetelor, mai intai se separa petalele de capatul alb, cu ajutorul caruia se prind de codița. Aceasta ar putea da un gust amar retetei finale, așadar e bine sa o indepartam. In funcție de reteta de trandafiri pe care dorim sa o preparam, petalele de trandafiri pot fi lasate intregi, maruntite sau uscate inainte de a fi preparate.

 

Cele mai inedite retete pe baza de trandafiri comestibili

Cele mai cunoscute retete cu trandafiri comestibili sunt dulceața de trandafiri sau siropul de trandafiri, insa cu ajutorul petatelor de trandafiri pot fi gatite și dulciuri inedite cum ar fi prajiturile, bezelele sau biscuiții cu trandafiri.



De asemenea, puteți gati un meniu complet pe baza de petale de trandafiri, aceștia putand completa și retete pe baza de piept de pui, supe creme sau chiar și omlete.

Puteți gasi o serie de retete creative și inedite realizate din petale de trandafiri in cartea retete trandafiri de dulceata, scrisa de Halmos Monika și editata prin intermediul echipei Sweet Garden
recomandari

Reventul, denumit si Rabarbăr sau Rabarbară sau Rubarba, este o planta ierboasa perena, inalta de 1-2 m. In ...

citește—

   In duminica Floriilor se sarbatoresc cei care au nume de floare si este dezlegare la peste, ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite