pasare

Creme

Lapte de pasare

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas. Albusurile se...

Lapte de pasare
Salate din carne de pasare

Salata de sparanghel cu carne de pasare

Se alege sparanghelul cu tulpina groasa de un deget si cu varfurile violete, se curata (de la radacina spre varf), taind apoi...

Salata de sparanghel cu carne de pasare
Salate din carne de pasare

Salata de andive cu piept de pasare

Se aleg andive tinere (andivele tinere nu au frunze verzi care sunt amare), se taie putin din cotor, se curata, se spala...

Salata de andive cu piept de pasare
Salate din carne de pasare

Salata din carne de pasare cu coniac

Cartofii se taie cubulete, telina se rade pe razatoarea cu gauri mari, merele taie fideluta sau se dau tot pe razatoare. 150...

Salata din carne de pasare cu coniac
Aperitive cu carne

Cornuri umplute cu carne

Se taie cornurile in doua, in latime, se scobesc de o parte din miez, apoi se umplu cu carnea de pasare fiarta si se...

Cornuri umplute cu carne
Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti cu carne de pasare

Se umplu dovleceii cu carnea amestecata cu orez si verdeata si sde dau la cuptor. Cu zece minute inainte de a fi gata, se...

Dovlecei umpluti cu carne de pasare
Aperitive cu branza

Chifla umpluta cu brinza de vaci si carne

Se taie chifla in doua capace, se scobeste o parte din miez si se umple cu brinza de vaci, amestecata cu carnea de pasare...

Chifla umpluta cu brinza de vaci si carne
Ciorbe

Ciorba de maruntaie de pasare

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de maruntaie de pasare
Ciorbe

Ciorba de potroace

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de potroace
Supe de carne

Supa de pasare

Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se asaza intr-o oala in care se toarna 3-4...

Supa de pasare
Mancaruri cu orez

Pilaf de pasare

Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Orezul se adauga curatat si spalat, dupa aproximativ 10 minute. Se fierbe inabusit si...

Pilaf de pasare