Maruntaiele spalate si curatate se pun la fiert in 1,5 l apa, la foc mic. Se adauga morcovii, napii, telina (daca aveti...
Maruntaie de pasare cu garnitura de orezFreaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul...
Lapte de pasareGusa si cascavalul se prajesc putin in ulei, apoi se adauga maduva de pasare.Se lasa sa se prajeaca impreuna pana se imbina...
Gusa de vita cu cascavalFierbe laptele cu batonul de vanilie. Separa galbenusurile de albusuri si bate spuma tare albusurile cu 2 linguri de zahar...
Lapte de pasareIn carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocataIngredientele se amesteca si se framanta bine carnea, compozitia se intinde intr-o tava unsa si se da la cuptor sau, sub...
Chiftelute din carne de pasareIn carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocataSe curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai. Gaina, golita de...
Supa crema din carne de pasareSe spala si se curata maruntaiele si tacimurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adinca impreuna cu borsul si 1/2...
Bors din maruntaie de pasareSe alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa...
Orez cu ficatei de pasareCarnea se spala, se taie cubulete mici, presaram cu sos Worchester/soia si lasam sa se odineasca. Curatam legumele, apoi...
Ragu de pasare cu orez si legumeFicateii de pasare se pun la fiert in apa, se scot dupa primul clocot, se pun sa se prajeasca apoi cu o lingura de unt. Cand...
Macaroane cu ficatei de pasareSeparam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem...
Lapte de pasareSe taie ca fideaua, un rest de rasol de vaca sau de pasare, putina sunca, castravetii in otet si ouale rascoapte. Se...
Salata cu aspicPieptul de curcan rece, curatat de piele, este desfacut in fasii mici si este amestecat cu o cantitate dubla de andive...
Maioneza de pasare cu andiveSe fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune...
Piftii de pasareSe fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se freaca cu ficat...
Oua umplute cu ficatTaiem in bucati maruntaiele de pasare si le punem la fiert in apa rece. Adaugam legumele taiate rondele. Condimentam cu...
Supa de pasarePentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile,...
Tort cu lapte de pasareDin faina si unt pregatiti un sos alb: auriti putin faina in grasime, apoi stingeti-o cu supa de pasare ori cu esenta de...
Sos de ciuperciTocam carnea de pui care a fost fiarta si racita, apoi se pune intr-un castron adinc. Pregatim andivele, le taiem felii...
Salata de andive cu carne de pasareSe fierbe bine pieptul de pui, dupa care se curata de pielita se taie marunt si se pune intr-un castron. Se face o maioneza...
Salata de telina cu carne de pasareFierbem carnea pina cind se poate consuma, se curata de piele si oase, se taie marunt si se pune intr-un castron. Facem o...
Salata de telina cu carne de pasareTocam carnea de pui care a fost fiarta si racita, apoi se pune intr-un castron adinc. Pregatim andivele se taie felii groase...
Salata de andive cu carne de pasareSpalam si fierbem spanacul. Il tocam marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, o cesca de lapte , se adauga 1/2...
Spanac cu ficatei de pasareIntr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti oala pe foc si lasati sa...
Supa din carne de curcanSalata de pasare se monteaza pe platou si se acopera cu aspic. Se serveste rece cu decor din frunze de salata verde
Salata de pasare in aspicUntul se topeste si se freaca cu faina dizolvata in 100 ml de supa de pasare. Se adauga restul de supa, frisca si sare si se...
chaud-froidSe fierbe gaina intreaga in apa rece cu ceapa tocata pe jumate.Se curata de spuma si se lasa sa fiarba fara capac,pe foc...
Supa de pasarePreparare: laptele se fierbe cu 150 g zahar. Albusurile se bat spuma cu telul, adaugand treptat 100 g zahar din albusul batut...
Lapte de pasareSe pune la fiert pieptul de pasare, dupa ce se ia spuma de cateva ori se pune si radacinoasele la fiert taiate in patru....
CIorba AitaLaptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...
Lapte de pasare (iese sigur)Pieptul de pasare se pregateste ca pentru snitel. Se aseaza un baton de cascaval si unul de sunca,de-a lungul feliei de...
Rulouri cu susanSe taie in felii un ficat de curcan sau 2-3 ficati de gaina, se prajesc in unt, se pune sare si un praf de faina. Se face o...
Omleta cu ficati de pasareSe taie vanilia, se curata si se adauga cu totul la laptele care fierbe. Ouala separate, se bate bezea albusul, apoi cu o...
Lapte de pasareSe taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...
Ostropel oltenescSe iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau...
Ostropel de rataCarnea de pasare se pune intr-un vas, pe foc, cu vin rosu amestecat cu 50 ml coniac. Se lasa sa fiarba pana carnea se...
Rulouri cu pui si ciuperciSe caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la...
Pilaf de pasareCarnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma,...
Supa de pasare cu galuste de grisCarnea, curatata de pielite si tendoane, se da de doua ori prin masina de tocat (a doua oara si cu paine, muiata in lapte)....
Chiftelute de pasareSe fierb bucatile de pasare. Se ia spuma si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa sa fiarba...
Ciorba de potroace de pasare cu zarzavaturiFicateii de pasare se pun intr-o tava unsa cu unt dupa care se condimenteaza cu ghimbir si nucsoara. In tava se pune apa pina...
Ficatei cu sos de stafideSe inabusa in unt ciupercile taiate foarte marunt. Se adauga verdeata, oul, sarea, piperul, piinea inmuiata in lapte, ficatul...
Pasare umpluta cu ciuperciDupa ce s-a spalat bine ficatul se lasa la scurs. Separat, se calesc in untedelemn ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul...
Ficatei de pasare cu legumeCarnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul si ceapa taiata marunt. Verdeturile...
Mincare de pasare cu mararSe curata si se spala ficateii apoi se pun al scurs. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins. Se adauga ficateii...
Ficatei de pasare cu sos de vinSe curata legumele si se rad. Carnea se toaca si se framanta cu galbenusurile, faina, nucile, legumele rase, sare si piper....
Galuste de pasare cu orezCeapa se toaca, se pune in ulei incins si se adauga broccoli buchetele, porumbul si morcovii taiati felii. Se toarna supa si...
Ragu de pasareSe fierbe orezul si se scurge. Carnea se taie fisii. Se fierbe laptele de cocos cu praful de curry. Se adauga carnea si...
Tocanita de pasare cu orezBucatile de carne se rumenesc in unt. Se toarna apa cit le cuprinde, sare dupa gust si se lasa sa fiarba pina ce se...
Prune cu carne de pasare sau de porc