Laptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert fin si delicios, ce-mi aduce aminte mereu de copilarie.
Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si cu zaharul vanilat. In locul zaharului vanilat puteti folosi o pastaie de vanilie, la care i-ati scos semintele.
Intre timp ouale se separa si albusurile se bat spuma tare, incorporand restul de zahar - spuma trebuie sa fie foarte tare. Cand laptele fierbe se da focul mic si cu o lingura se ia din albus si se pun bulgarii in lapte. Se fierb 2 minute pe o parte, se intorc si se lasa inca 2 minute. Se scot cu spumiera intr-un castron mare sau in castronele mici. Cand am terminat albusul, laptele se ia de pe foc si se lasa la racit 10-15 minute.
Atentie: Galustele de albus se umfla in timpul gatirii, asa ca puneti cate 2, maxim 3.
Intre timp amestecam galbenusurile cu 3 lingurite de faina. Cand laptele s-a racit putin, turnam putin in galbenusuri sa aiba aceasi temperatura cu laptele, altfel vom obtine o omleta. Amestecam pana se omogenizeaza, punem laptele din nou pe foc mic si adaugam crema de galbenusuri amestecand bine si constant. (Dupa aceasta operatie se strecoara compozitia intr-o oala curata daca raman mici gogoloase de galbenus cu faina sau bucatele de albus).
Se tine pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase sau se face testul pe lingura de lemn - cand scoasa din crema se poate face o dara cu degetul si lasa urma, e ok sau se mai lasa maximum 2 minute. Crema fierbinte se toarna in bolul (bolurile) cu bulgari de albus si se pune la rece. Se serveste rece, eventual se orneaza cu ciocolata rasa.
Laptele de pasare se serveste in portii individuale, rece.
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaPrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramelPuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii