Orez cu ficatei de pasare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa calda din cind in cind, pi

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 200 g ficatei de pasare
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar de vin alb
  • verdeata tocata
  • 50 g unt
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • 1 lingura supa concentrata
  • 1 pahar sos de rosii sau 2 rosii decojite

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa calda din cind in cind, pina cind bobul de orez infloreste usor.

Atunci se umple vasul cu apa calda sau cu 1 l supa de zarzavat. Se pune sare, apoi se adauga o lingura de supa concentrata si citeva boabe de piper.

Se fierbe pe o tabla groasa pusa pe ochiul aragazului sau pe plita, la foc mic, ca sa nu se prinda de fundul vasului.

In acest timp se curata ficateii de pielite, se dau in clocot, se arunca apa si ficateii se spala cu apa rece. Se taie felioare subtiri, se pun in tigaie cu 50 g de unt si se prajesc.

Se toarna peste ficatei un pahar de vin alb si se mai lasa un sfert de ora. Se adauga apoi sare, sos de rosii, verdeata tocata si putin piper macinat, se mai lasa pe foc zece minute si se trage cratita pe marginea plitei.

Orezul se pune pe un platou, se face o adincitura in mijloc, se rastoarna ficateii si se serveste mancarea imediat.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Pilaf cu ciuperci si legume

Mancare de mazare cu carne

Pui cu conopida si sos alb

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide