Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa calda din cind in cind, pi
Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa calda din cind in cind, pina cind bobul de orez infloreste usor.
Atunci se umple vasul cu apa calda sau cu 1 l supa de zarzavat. Se pune sare, apoi se adauga o lingura de supa concentrata si citeva boabe de piper.
Se fierbe pe o tabla groasa pusa pe ochiul aragazului sau pe plita, la foc mic, ca sa nu se prinda de fundul vasului.
In acest timp se curata ficateii de pielite, se dau in clocot, se arunca apa si ficateii se spala cu apa rece. Se taie felioare subtiri, se pun in tigaie cu 50 g de unt si se prajesc.
Se toarna peste ficatei un pahar de vin alb si se mai lasa un sfert de ora. Se adauga apoi sare, sos de rosii, verdeata tocata si putin piper macinat, se mai lasa pe foc zece minute si se trage cratita pe marginea plitei.
Orezul se pune pe un platou, se face o adincitura in mijloc, se rastoarna ficateii si se serveste mancarea imediat.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete:
Pilaf cu ciuperci si legume
Mancare de mazare cu carne
Pui cu conopida si sos alb
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasolePentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.
Dovleac umplut cu legumeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii