Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti oala pe foc si lasati sa fiarba, la foc mic, cca o
Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti oala pe foc si lasati sa fiarba, la foc mic, cca o jumatate de ora, adaugandu-se apoi zarzavatul curatat si taiat in jumatati si boabele de piper.
Dupa ce s-a fiert supa se strecoara si se adauga galustele de gris.
Pentru galuste procedati astfel:
Albusul de la doua oua se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile, o lingura de ulei; se bate de 4-5 ori sa se amestece putin apoi se pune gris (pentru un ou cu greutatea de 60 gr sunt necesare 90 gr de gris). Se amesteca usor numai prin rasturnare.
Intr-o cratita cu o suprafata mai mare se pune apa cu sare, se pune pe foc. Se uda o lingura in apa si cu ea se iau din marginea compozitiei galuste care se pun unele langa altele. Galustele se iau tot timpul numai din marginea compozitiei, fara sa se mai amestece in ea. Se fierb in clocote mici, 12-15 minute ( dupa 7-8 minute galustele se intorc); isi vor mari de trei ori voluml si vor fi pufoase fara sa se imprastie.
Dupa ce sunt fierte, galustele se iau cu spumiera si se pun in supa.
Deasupra se presara patrunjel verde
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsUn desert pregatit la rece, fara coacere absolut divin! Cremele spumoase, combinate cu fructe, totul indulcit cu indulcitor...
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padureIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii