Supa crema din carne de pasare

Se curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai. Gaina, golita de intestine si de maruntaie, se

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie
  • 1 ou
  • 1 pahar de smintina
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • zarzavat pentru supa
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai.

Gaina, golita de intestine si de maruntaie, se spala cu apa multa si se pune sa fiarba intr-o oala adinca cu apa rece.

Se spumuieste supa cind da in clocot, se pune la fiert zarzavatul curatat si spalat si se fierbe in continuare.

Cind carnea se poate consuma, se scoate gaina pe un platou, se scoate carnea de pe oase si se lasa pieptul deoparte.

Carnea se trece impreuna cu zarzavatul fiert prin masina de tocat, apoi se pune din nou la fiert in supa. Pieptul se taie cubulete mici si se pune in supa o data cu o lingura de unt, sare si un sos de faina cu apa rece.

Se fierbe supa inca o jumatate de ora, dupa care se drege cu ou si smintina si se serveste fierbinte, cu crutoane de piine prajita.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de vacuta

Ciorba de stevie cu smantana

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc