Se fierbe orezul cu apa sau lapte. Se fierb separat mere acrisoare ca un compot scazut de tot si dulce. Se asaza in forma...
Budinca de orez acrutaCascavalul taiat felii de grosimea unui deget se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in grasime bine incinsa
Cascaval in pesmetSe face o coca din cartofii fierti in coaja, curatati si rasi, oul batut, 1 lingura unt, faina si sarea. Se intinde pe masa...
Rulouri de cartofi cu pesmetSe curata cartofii, se spala si se zvinta intr-un servet. Se dau apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intre timp se...
Cartofi noi prajitiSe curata varza de primul rind de foi, se taie in patru si se pune la fiert in apa sarata. Cind este gata, se scurge bine de...
Varza dulce cu unt si pesmetOuale fierte si curatate de coaja se imbraca in carne tocata, se dau prin ou batut si se tavalesc prin pesmet, dupa care se...
Chiftelute cu ouaSe curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau...
Telina pane cu sos picantSe fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o forma unsa cu unt si presarata cu...
Budinca din macaroane cu lapteSe face o tocatura bine framintata din care se fac chiftelute rotunde. Se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc...
ChifteluteOuale rascoapte se toaca marunt si se amesteca cu sosul alb, gras. Se adauga patrunjel verde. Se ia cu lingura din compozitie...
Pirjoale de ou cu sos albSe fierbe conopida, se desface in bucati potrivit de mari si se prajeste in tigaie, cu unt. Inainte de a se servi la masa se...
Conopida prajita cu pesmetSe fierbe pestele, se raceste, se taie in felii apoi fiecare bucata se inmoaie in ou, se trece prin pesmet, prin ulei, din...
Snitel de pesteSe curata conopida si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge apoi de apa, se toarna deasupra unt topit si se presara...
Conopida cu sos de rosiiSe taie carnea cruda in felii, care se bat usor cu ciocanul, se presara pe ambele parti cu sare si piper, apoi se bat in...
Snitel vienez cu lamiieSe curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper, apoi se da fiecare bucata in faina in ou si in...
Pui paneSe fierbe conopida in apa clocotita cu sare. Se asaza intr-o forma, se presara cu ou rascopt dat prin sita si cu pesmet alb...
Conopida cu pesmetSe spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in...
Spanac la cuptor cu pesmetSe taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu...
Varza cu smintina si cascavalColtunasii cu brinza de vaci sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de faina, oua, branza si pesmet.
Coltunasi cu brinza de vaci in pesmet