Pieptul de pui sarat si taiat mai subtire se da prin lapte, faina, ou batut si apoi pesmet. Cartofii se fierb in apa cu putin...
Snitel din piept de pui cu piure de cartofiDin pulpa se taie felii subtiri, care se bat apoi cu batatorul de carne. Se dau feliile prin faina, prin ouale batute si se...
Snitele de caprioaraCarnea se taie in felii subtiri. Acestea se bat cu batatorul de carne, se sareaza, dupa care se dau prin faina, oul batut si...
Snitel de porcCotletele se baga fiecare, pe rand in ouale batute, apoi se trec pein pesmet si se pun pe gratarul fierbinte. Se lasa sa se...
Cotlete de porc pane, la gratarCarnea se feliaza, dupa care se bate cu batatorul de carne. Se sareaza, se pipereaza si se dau apoi feliile prin ou batut,...
Carne de miel paneCreierul se curata de pielite si se pune sa stea in apa rece. Se taie apoi in 8 felii, care se adauga intr-un vas, impreuna...
Creier cu sos de rosii si pesmetCarnea se taie in felii subtiri. Acestea se sareaza, se dau prin faina, apoi prin albus de ou batut si pesmet. Se pun la...
Escalop de vitelCalcanul se spala bine si i se inseparteaza pielea dar si sira spinarii Se da apoi prin lapte, faina, ou si pesmet, se...
Calcan prajitPieptul de pui se taie betisoare cat un deget de groase, apoi se face un amestec din chili, boia si rozmarin, sare si piper....
Pui crocant cu pesmetSe desface brocoli si conopida buchetele si se pun la fiert. Se unge un vas cu unt si se presara pesmet. Se pune un strat de...
Conopida si brocoli gratinateSe pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul si se amesteca pana se incorporeaza bine pesmetul in unt.
Sos cu pesmetSe presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.
Cascaval prajitSe taie cascavalul in forma de dreptunghiuri lungi de 5-6 cm, late de 3 cm si cu grosimea de 1 cm. Se dau prin ou batut,...
Crutoane de cascavalSe bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cu svaiterul ras. Se modeleaza cu mana bule mici, care se dau prin pesmet si...
Crochete de svaiterAluatul se intinde in foaie, se taie patrate mari, care se umplu cu felii de branza, se lipesc marginile, se trec prin ou...
Branza in aluatMerele se curata si se dau pe razatoarea mare. Margarina se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga stafidele, merele,...
Desert cu mereBarbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si...
Barbun umplut cu pesmet si rosiiPentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de...
Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburiSe freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar si se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, mirodeniile si jumatate din...
Budinca de pesmetSe curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere...
Budinca de meredPlacinta cu visine si pesmet
Placinta cu visine si pesmetSe fragezesc fileurile de piept de curcan si se condimenteaza cu sare si piper. Se ia un vas iena, se unge cu unt si se...
Piept de curcan cu cascavalBlatul : Batem spuma 3 albusuri de ou, adaugam 200 g de zahar pudra, apoi nuca, le amestecam si mai adaugam 2 linguri de...
Prajitura cu nuca si ciocolataUngem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si...
Cartofi cu jumariGalbenusurile se freaca cu zahar. Se adauga zahar, pesmet, praf de copt, stafide, se amesteca incet cu albusurile batute...
Prajitura cu nuciCeapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3...
Pasta falsa de creierCarnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste...
Perisoare in sos curryAmestecam smantana cu condimente, verdeata de patrunjel taiata foarte marunt, cu mustar, cu pesmet si cu marul curatat si...
Snitel ZselicSe feliaza ficatii (aprox. 1 cm grosime). Se cresteaza, se dau prin pesmet, si se prajesc pana devin maronii. In partea...
Ficatei cu cartofiToate ingredientele, afara de branza si pesmet, se amesteca. Din compozitia zarzavaturi-condimente se scoate o parte si se...
Branza surpriza cu pesmetFeliem pestele, presaram feliile cu sare si le rulam in pesmet. Le prajim in ulei fierbinte pe ambele parti pana devin...
Stiuca cu mere si friscaBatem spuma albusurile. Amestecam bine restul ingredientelor si incorporam spuma. Cocem intr-o tava unsa cu unt si presarata...
Prajitura cu branza SzegedIntai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica. Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu...
Taitei subtiriPrima data se prajeste 100 grame pesmet, pana devine auriu, peste care am presarat un praf de sare fina si 20 grame unt,...
Galuste cu pruneFicatul trebuie bine sarat si dat cu un amestec de cimbru, piper si sumac, faina, ou batut si pesmet. Infainam ficatii. Ii...
Ficat paneReţetă de preparare a papanaşilor. Chiflele se taie in cubulete de marimea zaharului cubic, se pun intr-un castron. Se...
Reţetă de preparare a papanaşilor de pesmet prajitiSe taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se...
Vinete prajiteConopida se fierbe si se desface buchetele. Se asaza un rand de conopida intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se...
Conopida italieneascaClatitele se umplu cu carnea tocata. Marginile se indoaie, facand niste pernite. Le pregatim ca pentru pane, prin faina, ou...
Clatite cu carneSe taie un capac chiflelor si se scoate miezul. Se trec prin ou si pesmet si se prajesc in ulei fierbinte, apoi le punem...
Chifle umplute paneDesfacem conopida, buchetele. 0 fierbem in apa cu sare, 5-6 minute. O lasam sa se scurga. Incingem ulei intr-o tigaie. Trecem...
Conopida cu pesmetBudinca de creier este un aperitiv foarte bun. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, unt, pesmet si lapte.
Budinca de creier in pesmetNucile se toaca marunt cu cutitul. Se fierbe compozitia la foc potrivit. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri pesmet de...
Crema de rahat topit (pentru cozonac)Sfaramati biscuitii pana obtineti un pesmet fin. Amestecati pesmetul cu nuca de cocos, untul, 2 linguri ciocolata topita si...
Iepurasi pentru PasteTopiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a obtine un pesmet fin. Amestecati untul cu acest pesmet pana...
Pasca cu ciocolataSunca se da pe razatoare mare si se condimenteaza. Adaugam apoi ouale si faina sau pesmet cat sa lege compozitia. Se formeaza...
Chiftele din suncaPastele cu pesmet si zahar sunt un desert consacrat, un desert nepretentios, ieftin, cu ingrediente putine. Macaroanele cu...
Paste (rotini) cu pesmet si zaharSe da pe razatoare fina cartofii,ceapa si se stoarece bine. Se amesteca toate ingredientele inafara de cascaval si pesmet. Se...
Coptura de cartofiAmestecati toate ingredientele afara de pesmet. Formati chiftele pe care le dati prin pesmet. Puneti pesmetul intr-un vas...
Chiftelute din piept de curcanSe face snitel din piept de pui care se condimenteaza se trece prin faina, ou amestecat cu putina smantana (pentru a fi mai...
Snitel piept de pui cu ananasPieptul de pui se taie bucatele. Intr-o farfururie se adauga 2 linguri de ulei de masline, boia dulce, sare si piper. Prin...
Pui crocant la cuptor cu parmezan si pesmet