Blatul : Batem spuma 3 albusuri de ou, adaugam 200 g de zahar pudra, apoi nuca, le amestecam si mai adaugam 2 linguri de pesmet. Intindem aluatul la
Blatul :
Batem spuma 3 albusuri de ou, adaugam 200 g de zahar pudra, apoi nuca, le amestecam si mai adaugam 2 linguri de pesmet. Intindem aluatul la o grosime de 0,5 cm, presaram dedesupt si deasupra pesmet, apoi decupam cu forma pentru pogaci, chifle, pe care le punem in tava pe o foaie pentru copt, sa nu se lipeasca.
Crema:
Fierbem o compozitie densa din praful de budinca, lapte si 50 g de zahar pudra. Dupa ce s-a racit adaugam margarina, zaharul vanilat, zaharul pudra ramas, apoi le amestecam bine cu robotul de bucatarie.
Glazura:
Topim ciocolata menaj pea bur de apa si adaugam 1 dl de ulei. Dupa ce s-a racit putin, dam fiecare chifla prin glazura.
Alte prajituri delicioase
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii