Blatul : Batem spuma 3 albusuri de ou, adaugam 200 g de zahar pudra, apoi nuca, le amestecam si mai adaugam 2 linguri de pesmet. Intindem aluatul la
Blatul :
Batem spuma 3 albusuri de ou, adaugam 200 g de zahar pudra, apoi nuca, le amestecam si mai adaugam 2 linguri de pesmet. Intindem aluatul la o grosime de 0,5 cm, presaram dedesupt si deasupra pesmet, apoi decupam cu forma pentru pogaci, chifle, pe care le punem in tava pe o foaie pentru copt, sa nu se lipeasca.
Crema:
Fierbem o compozitie densa din praful de budinca, lapte si 50 g de zahar pudra. Dupa ce s-a racit adaugam margarina, zaharul vanilat, zaharul pudra ramas, apoi le amestecam bine cu robotul de bucatarie.
Glazura:
Topim ciocolata menaj pea bur de apa si adaugam 1 dl de ulei. Dupa ce s-a racit putin, dam fiecare chifla prin glazura.
Alte prajituri delicioase
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii