Blatul : Batem spuma 3 albusuri de ou, adaugam 200 g de zahar pudra, apoi nuca, le amestecam si mai adaugam 2 linguri de pesmet. Intindem aluatul la
Blatul :
Batem spuma 3 albusuri de ou, adaugam 200 g de zahar pudra, apoi nuca, le amestecam si mai adaugam 2 linguri de pesmet. Intindem aluatul la o grosime de 0,5 cm, presaram dedesupt si deasupra pesmet, apoi decupam cu forma pentru pogaci, chifle, pe care le punem in tava pe o foaie pentru copt, sa nu se lipeasca.
Crema:
Fierbem o compozitie densa din praful de budinca, lapte si 50 g de zahar pudra. Dupa ce s-a racit adaugam margarina, zaharul vanilat, zaharul pudra ramas, apoi le amestecam bine cu robotul de bucatarie.
Glazura:
Topim ciocolata menaj pea bur de apa si adaugam 1 dl de ulei. Dupa ce s-a racit putin, dam fiecare chifla prin glazura.
Alte prajituri delicioase
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiDeliciu!
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocosO supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de septembrie!
Supa crema de dovleacIn timpul saptamanii cand nu avem foarte mult timp liber pentru gatit, putem apela la preparate rapide chiar daca folosim si...
Mancare de fasole boabe cu suncaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii