Se curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere presarat cu stafide si mig
Se curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere presarat cu stafide si migdale. Se prepara un sos din lapte, zahar, oua, sare si razatura de lamaie si se toarna peste compozitia din forma. Se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se poate face un sirop din cojile de mere care se fierb cu 2 pahare de apa si 250 gr zahar. Cand sunt fierte, cojile se trec prin sita si se obtine un sirop care se serveste cu budinca.
Se poate servi cu frisca. Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Prajitura cu prune
Ciocolata de casa
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii