Cartofi cu jumari

Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si ii asezam in tava. Jumar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi fierti in coaja
  • 200 g jumari
  • 2 dl chefir
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura Vegeta
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varf de cutit de floare de nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit de piper negru spart
  • putina sare
  • in tava 1 lingura deulei si 2 linguri de pesmet
  • la servire 1 buchetel snidling (sau poate lipsi)

Mod de preparare

Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si ii asezam in tava. Jumarile se taie foarte marunt sau se dau prin masina de tocat si se presara peste cartofi. Batem ouale spuma, adaugam mustarul si chefirul, apoi usturoiul pisat, Vegeta, piperul zdrobit si nucsoara. Taiem ceapa foarte marunt si o punem in sosul cu care stropim deasupra cartofilor. Punem in cuptorul incins, preincalzit, apoi prajim la foc mediu pana se prajeste si se face o crusta aurie.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori