Cartofi cu jumari

Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si ii asezam in tava. Jumar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi fierti in coaja
  • 200 g jumari
  • 2 dl chefir
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura Vegeta
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varf de cutit de floare de nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit de piper negru spart
  • putina sare
  • in tava 1 lingura deulei si 2 linguri de pesmet
  • la servire 1 buchetel snidling (sau poate lipsi)

Mod de preparare

Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si ii asezam in tava. Jumarile se taie foarte marunt sau se dau prin masina de tocat si se presara peste cartofi. Batem ouale spuma, adaugam mustarul si chefirul, apoi usturoiul pisat, Vegeta, piperul zdrobit si nucsoara. Taiem ceapa foarte marunt si o punem in sosul cu care stropim deasupra cartofilor. Punem in cuptorul incins, preincalzit, apoi prajim la foc mediu pana se prajeste si se face o crusta aurie.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc