Reţetă de preparare a papanaşilor de pesmet prajiti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Chiflele se taie in cubulete de marimea zaharului cubic, se pun intr-un castron. Se pune oul, piperul si verdeata de patrunjel. Amestecam si turnam tr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1
  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 5 chifle
  • 1 ou
  • un varf de cutit de piper
  • 1 lingurita de frunze de patrunjel taiate marunt
  • sare
  • 1-1
  • 5 l lapte
  • dupa gust
  • unt sau untura pentru prajit

Mod de preparare

Chiflele se taie in cubulete de marimea zaharului cubic, se pun intr-un castron. Se pune oul, piperul si verdeata de patrunjel. Amestecam si turnam treptat atat lapte incat chiflele sa se intrepatrunda dar sa nu se inmoaie. Se sareaza dupa gust. In ulei din belsug, incalzit, punem cu lingura gramajoare, si, intorcandu-le, le prajim pana devin rosii-maronii. Le scurgem de ulei punandu-le pe o hartie. Este o garniture foarte buna pentru friptura de vanat si alte tocanite de carne.
Alte retete

Prajitura cu mere

Prajitura cu visine

Prajituri cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci