Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati
Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati frunzele exterioare una cate una pana cand ajungeti la cele fragede, colorate in galben pal. Dupa aceea, introduceti o lingurita chiar in centrul florii de anghinare si rasuciti-o usor, ca sa scoateti miezul pufos. Aruncati o privire inauntru si verificati daca ati reusit sa indepartati cea mai mare parte a miezului. Apoi, frecati anghinarea curatata cu lamaie, ca sa nu se decoloreze. Pana ce veti fi terminat de pregatit toate capatanile, va veti fi obisnuit cu aceasta tehnica. In cele din urma, veti avea 8 capatani curatate.
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti usturoiul, migdalele, pesmetul si ierburile intr-un castron, apoi asezonati si subtiati totul cu putin ulei de masline. Amestecati energic cu mainile compozitia rezultata si introduceti-o in mijlocul fiecarei capatani curatate, indesand bine. Aveti nevoie de un vas de marime potrivita pentru cuptor, in care sa puneti una langa alta anghinarele umplute. Presarati deasupra acestora, in vas, compozitia ramasa, stropiti din plin cu ulei de masline extravirgin si apoi turnati vinul. Rupeti o bucata suficient de mare de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o sub robinet, apoi acoperiti cu ea anghinarele si marginile vasului. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins, apoi indepartati hartia pergament si mai lasati inca 10 minute.
Serviti la masa cu fructe de mare sau cu orice fel de carne alba.
Alte retete recomandate:
Tocanita de legume
Vinete la cuptor
Cocktail cu fructe de mare
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Chia este plina de vitamine si minerale, ajuta la reglarea greutatii, la controlarea poftei de dulce si lupta impotriva...
Budinca de chia cu fructea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCoronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....
Coronita aperitiv cu carne si legumeSe prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataOmleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, este, așa, ca un sandwich, doar că feliile...
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paineIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii