Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburi

Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 capatani de anghinare de marime medie
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 1 mana de migdale intregi
  • tocate marunt
  • 2 maini de pesmet granulat
  • 1 mana de menta proaspata
  • tocata marunt
  • 1 mana de patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline extravirgin
  • 2 pahare de vin alb

Mod de preparare

Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati frunzele exterioare una cate una pana cand ajungeti la cele fragede, colorate in galben pal. Dupa aceea, introduceti o lingurita chiar in centrul florii de anghinare si rasuciti-o usor, ca sa scoateti miezul pufos. Aruncati o privire inauntru si verificati daca ati reusit sa indepartati cea mai mare parte a miezului. Apoi, frecati anghinarea curatata cu lamaie, ca sa nu se decoloreze. Pana ce veti fi terminat de pregatit toate capatanile, va veti fi obisnuit cu aceasta tehnica. In cele din urma, veti avea 8 capatani curatate.

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti usturoiul, migdalele, pesmetul si ierburile intr-un castron, apoi asezonati si subtiati totul cu putin ulei de masline. Amestecati energic cu mainile compozitia rezultata si introduceti-o in mijlocul fiecarei capatani curatate, indesand bine. Aveti nevoie de un vas de marime potrivita pentru cuptor, in care sa puneti una langa alta anghinarele umplute. Presarati deasupra acestora, in vas, compozitia ramasa, stropiti din plin cu ulei de masline extravirgin si apoi turnati vinul. Rupeti o bucata suficient de mare de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o sub robinet, apoi acoperiti cu ea anghinarele si marginile vasului. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins, apoi indepartati hartia pergament si mai lasati inca 10 minute.
Serviti la masa cu fructe de mare sau cu orice fel de carne alba.

Alte retete recomandate:

Tocanita de legume

Vinete la cuptor

Cocktail cu fructe de mare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftele de soia cu legume
Bucataras.RO

Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos