Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati
Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati frunzele exterioare una cate una pana cand ajungeti la cele fragede, colorate in galben pal. Dupa aceea, introduceti o lingurita chiar in centrul florii de anghinare si rasuciti-o usor, ca sa scoateti miezul pufos. Aruncati o privire inauntru si verificati daca ati reusit sa indepartati cea mai mare parte a miezului. Apoi, frecati anghinarea curatata cu lamaie, ca sa nu se decoloreze. Pana ce veti fi terminat de pregatit toate capatanile, va veti fi obisnuit cu aceasta tehnica. In cele din urma, veti avea 8 capatani curatate.
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti usturoiul, migdalele, pesmetul si ierburile intr-un castron, apoi asezonati si subtiati totul cu putin ulei de masline. Amestecati energic cu mainile compozitia rezultata si introduceti-o in mijlocul fiecarei capatani curatate, indesand bine. Aveti nevoie de un vas de marime potrivita pentru cuptor, in care sa puneti una langa alta anghinarele umplute. Presarati deasupra acestora, in vas, compozitia ramasa, stropiti din plin cu ulei de masline extravirgin si apoi turnati vinul. Rupeti o bucata suficient de mare de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o sub robinet, apoi acoperiti cu ea anghinarele si marginile vasului. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins, apoi indepartati hartia pergament si mai lasati inca 10 minute.
Serviti la masa cu fructe de mare sau cu orice fel de carne alba.
Alte retete recomandate:
Tocanita de legume
Vinete la cuptor
Cocktail cu fructe de mare
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...
Tortellini cu perisoare si sos gongorzolaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii