Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Portii
6
Complexitate
ridicata
Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    Pentru cotlet: 

    1 bucata intraga de cotlet fara os (aprox. 1kg)
    100 g bacon felii
    sare
    piper boabe
    ienibahar
    busuioc
    rozmarin
    1 capatana usturoi
    3 cartofi

    Pentru sos:

    ½ ceapa
    un catel de usturoi
    o lingura de ulei
    o lingura de faina
    zeama de la carne/stock 

    Pentru piureul de conopida:

    500 g conopida (curatata)
    Apa
    50 ml lapte
    50 g unt
    1 lingura de smantana
    sare si piper
    cartofii facuti in Crock Pot (optional)

    Cotletul de porc
    Pentru inceput am crestat cotletul de porc, am pus sarea si piperul zdrobit, apoi l-am invelit in feliile de bacon.Am asezat bucata de cotlet invelita in bacon in vasul detasabil si am pus-o pe foc, am rumenit 2-3 minute pe fiecare parte
    Am asezat carforii pe margine, am adaugat restul de condimente si 50 ml apa.
    Am pus capacul la Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic™ Sauté si am setat pe functia low, pentru 7 ore. Dupa acest interval aparatul a intrat in functia de pastrare la cald, care are rolul de a mentine mancarea calda( maxim 4 ore) oana in momentul servirii.
    Nu am fost surprinsa sa vad cat lichid se gasea in vas, pentru ca citisem despre asta.Am scos bucata de carne pe un platou, am scos si cartofii, apoi am strecurat zeama lasata.
    Sosul

    Am tocat ½ ceapa marunt si un catel de usturoi, le-am calit intr-o lingura cu ulei, apoi am adaugat o lingura de faina si am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul pana s-a ingrosat, apoi am strecurat.

    Piureul de conopida

    Intr-o cratita punem apa, sare, piper si laptele si in momentul in care clocoteste adaugam buchetele de conopida spalate. Fierbem 15-20 minute pana este bine fiarta conopida, apoi o strecuram si o punem in robotul de bucatarie cu restul ingredientelor. Mixam pana obtinem un piure cremos.
    Pentru ca mi-a mai ramas carne dupa ce ne-am ghiftuit bine, am taiat-o in felii si am vidat-o, cu ajutorul aparatului Food Saver si am pus-o la congelator pentru zilele in care nu am timp sa gatesc.
    Prin vidare nu se pierde aroma preparatului in congelator sau frigider, iar noi o sa avem o cina fara prea mult efort. Este o solutie pentru persoanele ocupate care au la dispozitie doar o zi sa gateasca. Se pot face cantitati mai mari, apoi se videaza prepatarul in portii si se congeleaza. Aparatul videaza atat alimente umde cat si uscate.

    Pofta buna!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Cozonac oparit

    Cozonac oparit

    Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

    Cozonac oparit
    Cartofi la cuptor

    Cartofi la cuptor

    Cartofi la cuptor
    Friptura de miel in vin

    Friptura de miel in vin

    Traditionalul pe masa de Paste!!

    Friptura de miel in vin
    Cele mai apreciate rețete
    Pasca fara aluat (reteta video)
    1
    Prajituri

    Pasca fara aluat (reteta video)

    Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

    Pasca fara aluat (reteta video)
    Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
    2
    Prajituri

    Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

    Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

    Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
    Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
    3
    Prajituri

    Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

    Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

    Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
    Briose cu ciocolata
    4
    Prajituri

    Briose cu ciocolata

    Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

    Briose cu ciocolata
    Mohnkipferl - Cornulete cu mac
    5
    Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

    Mohnkipferl - Cornulete cu mac

    Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

    Mohnkipferl - Cornulete cu mac
    Parteneri
    Pulpe de pui cu iaurt si pesmet
    Bucataras.RO

    Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

    Și eu sunt foarte mândră că fac parte din această frumoasă comunitate și postez cu drag rețete pregătite de...

    Pulpe de pui cu iaurt si pesmet
    Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
    Gustos.RO

    Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

    Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

    Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
    ReteteCulinare.RO

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
    Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
    Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
    Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
    Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
    De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
    Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!