Carne

Reteta Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Ridicata 
admin postat de
Postat pe: 20-12-2016
Adaugă în cartea de bucate

mod de preparare

Ingrediente:
Pentru cotlet: 

1 bucata intraga de cotlet fara os (aprox. 1kg)
100 g bacon felii
sare
piper boabe
ienibahar
busuioc
rozmarin
1 capatana usturoi
3 cartofi

Pentru sos:

½ ceapa
un catel de usturoi
o lingura de ulei
o lingura de faina
zeama de la carne/stock 

Pentru piureul de conopida:

500 g conopida (curatata)
Apa
50 ml lapte
50 g unt
1 lingura de smantana
sare si piper
cartofii facuti in Crock Pot (optional)

Cotletul de porc
Pentru inceput am crestat cotletul de porc, am pus sarea si piperul zdrobit, apoi l-am invelit in feliile de bacon.Am asezat bucata de cotlet invelita in bacon in vasul detasabil si am pus-o pe foc, am rumenit 2-3 minute pe fiecare parte
Am asezat carforii pe margine, am adaugat restul de condimente si 50 ml apa.
Am pus capacul la Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic™ Sauté si am setat pe functia low, pentru 7 ore. Dupa acest interval aparatul a intrat in functia de pastrare la cald, care are rolul de a mentine mancarea calda( maxim 4 ore) oana in momentul servirii.
Nu am fost surprinsa sa vad cat lichid se gasea in vas, pentru ca citisem despre asta.Am scos bucata de carne pe un platou, am scos si cartofii, apoi am strecurat zeama lasata.
Sosul

Am tocat ½ ceapa marunt si un catel de usturoi, le-am calit intr-o lingura cu ulei, apoi am adaugat o lingura de faina si am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul pana s-a ingrosat, apoi am strecurat.

Piureul de conopida

Intr-o cratita punem apa, sare, piper si laptele si in momentul in care clocoteste adaugam buchetele de conopida spalate. Fierbem 15-20 minute pana este bine fiarta conopida, apoi o strecuram si o punem in robotul de bucatarie cu restul ingredientelor. Mixam pana obtinem un piure cremos.
Pentru ca mi-a mai ramas carne dupa ce ne-am ghiftuit bine, am taiat-o in felii si am vidat-o, cu ajutorul aparatului Food Saver si am pus-o la congelator pentru zilele in care nu am timp sa gatesc.
Prin vidare nu se pierde aroma preparatului in congelator sau frigider, iar noi o sa avem o cina fara prea mult efort. Este o solutie pentru persoanele ocupate care au la dispozitie doar o zi sa gateasca. Se pot face cantitati mai mari, apoi se videaza prepatarul in portii si se congeleaza. Aparatul videaza atat alimente umde cat si uscate.

Pofta buna!
Incearca si Ostropel de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.