Ingrediente:
Pentru cotlet:
1 bucata intraga de cotlet fara os (aprox. 1kg)
100 g bacon felii
sare
piper boabe
ienibahar
busuioc
rozmarin
1 capatana usturoi
3 cartofi
Pentru sos:
½ ceapa
un catel de usturoi
o lingura de ulei
o lingura de faina
zeama de la carne/stock
Pentru piureul de conopida:
500 g conopida (curatata)
Apa
50 ml lapte
50 g unt
1 lingura de smantana
sare si piper
cartofii facuti in Crock Pot (optional)
Cotletul de porc
Pentru inceput am crestat cotletul de porc, am pus sarea si piperul zdrobit, apoi l-am invelit in feliile de bacon.Am asezat bucata de cotlet invelita in bacon in vasul detasabil si am pus-o pe foc, am rumenit 2-3 minute pe fiecare parte
Am asezat carforii pe margine, am adaugat restul de condimente si 50 ml apa.
Am pus capacul la Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic™ Sauté si am setat pe functia low, pentru 7 ore. Dupa acest interval aparatul a intrat in functia de pastrare la cald, care are rolul de a mentine mancarea calda( maxim 4 ore) oana in momentul servirii.
Nu am fost surprinsa sa vad cat lichid se gasea in vas, pentru ca citisem despre asta.Am scos bucata de carne pe un platou, am scos si cartofii, apoi am strecurat zeama lasata.
Sosul
Am tocat ½ ceapa marunt si un catel de usturoi, le-am calit intr-o lingura cu ulei, apoi am adaugat o lingura de faina si am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul pana s-a ingrosat, apoi am strecurat.
Piureul de conopida
Intr-o cratita punem apa, sare, piper si laptele si in momentul in care clocoteste adaugam buchetele de conopida spalate. Fierbem 15-20 minute pana este bine fiarta conopida, apoi o strecuram si o punem in robotul de bucatarie cu restul ingredientelor. Mixam pana obtinem un piure cremos.
Pentru ca mi-a mai ramas carne dupa ce ne-am ghiftuit bine, am taiat-o in felii si am vidat-o, cu ajutorul aparatului Food Saver si am pus-o la congelator pentru zilele in care nu am timp sa gatesc.
Prin vidare nu se pierde aroma preparatului in congelator sau frigider, iar noi o sa avem o cina fara prea mult efort. Este o solutie pentru persoanele ocupate care au la dispozitie doar o zi sa gateasca. Se pot face cantitati mai mari, apoi se videaza prepatarul in portii si se congeleaza. Aparatul videaza atat alimente umde cat si uscate.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macȘi eu sunt foarte mândră că fac parte din această frumoasă comunitate și postez cu drag rețete pregătite de...
Pulpe de pui cu iaurt si pesmetIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii