Bors

Pentru bors malaiul se cerne, painea se taie felii si se prajeste pe plita. Drojdia de bere, malaiul si 150 g tarate se amesteca cu 700 ml apa calduta.

Timp pregatire
500 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1
  • 5 kg:
  • drojdie de bere - 20 g
  • malai superior - 500 g
  • tarate de grau - 1 kg
  • paine neagra - 200 g

Mod de preparare

Pentru bors malaiul se cerne, painea se taie felii si se prajeste pe plita. Drojdia de bere, malaiul si 150 g tarate se amesteca cu 700 ml apa calduta, obtinand o naia, care se lasa la dospit 5-6 ore. Naiaua dospita se pune intr-un butoi sau borcan de sticla, se amesteca cu restul de tarate si cca 3 l apa calda si se lasa 3-4 ore la dospit. Se adauga din nou cca 8 l apa calda, feliile de paine prajita, se acopera cu capac si se lasa la limpezit.

Borsul se foloseste la diferite preparate culinare.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc