Briose cu rom

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu rom sunt necesare urmatoatele ingrediente: faina, amidon, zahar, praf de copt, rom, ulei, oua, zahar vanilat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose cu rom

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri rom
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 pachet zahar vanilat
  • sare
  •  

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Faina se amesteca cu amidonul, praful de copt, sarea si zaharul vanilat.

Oul se bate spuma cu zaharul, uleiul si romul si i se adauga amestecul de faina.

Se pune aluatul in forme si se coace ~ 20-25 minute.


Se pot servi dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Lapte de pasare

Cornulete de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc