Rece sau calda si indiferent de anotimp, budinca de vanilie este uneori tot ceea ce-ti trebuie ca sa ai o zi cu-adevarat minunata.
Incalzeste 1 litru de lapte pe foc, intr-o craticioara, insa ai grija sa nu-l dai in clocot. Intr-un castron incapator amesteca amidonul, zaharul si sarea. Bate galbenusurile cu un tel si adauga 100 de ml de lapte rece. Pune-le apoi peste ingredientele solide si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca apoi jumate din cantitatea de lapte fierbinte peste – secretul este sa aduci compozitia din bol incetul cu incetul la temperatura laptelui fierbinte.
Da focul mai mic si pune din nou craticioara cu laptele care ti-a mai ramas, pe foc. Incorporeaza toata compozitia din bol, amestecand constant cu telul. Pune si extractul de vanilie. Dupa 3-4 minute o sa vezi ca isi va ingrosa consistenta.
Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/Z63Z5o7F4rE
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe dragul ciupercilor champignons, dar și a ardeilor grași dulci, am făcut ieri o tocăniță excelentă, foarte...
Tocanita de ciuperci cu ardei grasiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii