Budinca de vanilie

Rece sau calda si indiferent de anotimp, budinca de vanilie este uneori tot ceea ce-ti trebuie ca sa ai o zi cu-adevarat minunata.

Portii
8
Timp pregatire
3 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.1 litri de lapte
  • 40 g de amidon de porumb
  • 160 g de zahar
  • 5 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de extract de vanilie

Mod de preparare

Incalzeste 1 litru de lapte pe foc, intr-o craticioara, insa ai grija sa nu-l dai in clocot. Intr-un castron incapator amesteca amidonul, zaharul si sarea. Bate galbenusurile cu un tel si adauga 100 de ml de lapte rece. Pune-le apoi peste ingredientele solide si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca apoi jumate din cantitatea de lapte fierbinte peste – secretul este sa aduci compozitia din bol incetul cu incetul la temperatura laptelui fierbinte.


Da focul mai mic si pune din nou craticioara cu laptele care ti-a mai ramas, pe foc. Incorporeaza toata compozitia din bol, amestecand constant cu telul. Pune si extractul de vanilie. Dupa 3-4 minute o sa vezi ca isi va ingrosa consistenta.


Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/Z63Z5o7F4rE

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci