Caise

Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamiie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema: 3 oua intregi
  • 1 pahar zahar farin
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt (1 lingurita de amoniac)
  • coaja de la o lamiie
  • vanilie
  • 400-500 grame faina
  • Pentru crema: 150-200 grame de unt
  • 25-50 grame cacao
  • 4-5 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamiie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecarea compozitiei, iar la urma se incorporeaza faina.

Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde cam de marimea unei nuci si cit mai egale. Se asaza bilele in tava, distantate si se coc cca. 15-20 minute, la foc slab. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si apoi cu o lingurita se golesc usor la mijloc. Lipind cite 2 bile astfel preparate, se vor obtine caise care, pentru a parea cit mai naturale, se vor colora. Culoarea roz se obtinem prin fierberea citorva felii de sfecla rosie, iar culoarea verde din zeama de spanac. Se pot folosi culori alimentare.

Se inmoaie usor atit cit sa se ude putin fiecare parte a caisei in lichidul colorat si apoi imediat in zahar tos. Dupa zvintare se pune in fructiera, iar citeva caise se pot orna cu frunze verzi.

Crema: untul, cacaoa si zaharul pudra se amesteca. Se adauga cca. 3 parti din compozitia ramasa prin scobirea caiselor. Se amesteca totul bine. Se umplu jumatatile de caisa dupa care se lipesc intre ele formind asfel caisa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc