Dulceata de caise

Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min, apoi se desearta in strecu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 1/2 l apa

Mod de preparare

Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min, apoi se desearta in strecuratoare, se limpezesc la un jet de apa si se lasa sa se scurga. Dupa aceea, caisele se taie in jumatati, li se scot samburii, se cantaresc si se pun in siropul bine legat. Se lasa 5 min sa lase putina zeama, apoi se fierb la foc mijlociu pana cand se leaga siropul. Cat este fierbinte se pune in borcane.


Se poate manca simplu pe paine cu unt sau se poate folosi la creme si prajituri.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori