Foi cu cacao

Foile cu cacao se fac usor si aveti nevoie de 250 g faina, 50 g untura, 50 g zahar, o lingurita de bicarbonat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 50 g untura
  • 50 g zahar
  • o lingurita de bicarbonat
  • 2 linguri de cacao
  • 1 ou si
  • smantana
  • Crema :
  • o budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de zahar si
  • 1 plic de vanilie
  • 200 g unt frecat
  • 150 g zahar pudra.
  •  

Mod de preparare

Pentru foile cu cacao, din toate ingredientele se framanta un aluat fraged. Pentru a face patru foi,trebuie sa framantam o portie si jumatate din cantitati.Crema – se fierbe o budinca de vanilie cu 400 ml lapte, 4 linguri de zahar si 1 plic de vanilie. Rece, o amestecam cu 200 g unt frecat cu 150 g zahar pudra.


Foile cu cacao se servesc umplute cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc