Gem de piersici

Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute. Amestecam cu o lingura de lem

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg piersici
  • 300 g miere/litru
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Se indulcesc cu 300 g miere la litru de nectar.

Gemul de piersici de buna calitate se prepara numai la sfarsitul verii, toamna, din soiuri de piersici cu coacere timpurie si samburi care se desprind de miez.

Aroma piersicilor devine mai intensa prin adaugarea unei linguri de zeama de lamaie o data cu mierea.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc