gem de prune


Gem de prune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 4h:10m 

Curatam si spalam prunele apoi le lasam peste noapte la temperatura camerei cu fructoza. Se fierb prunele 4 ore.

detalii rețetă—

Tort cu ciocolata si crema de portocale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 

Pentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul

detalii rețetă—

Gem de prune cu nuca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 

Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la

detalii rețetă—

Haiose, sau prajituri delicioase din Ardeal

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 

Haiosele sunt niste prajituri delicioase, cu aluat sfaramicios cu multe foi ce se topesc in gura si umplutura de

detalii rețetă—

Galuste cu prune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Galustele cu prune sunt delicioase in orice luna a anului. Se pot face si cu prune uscate sau gem de prune. Pentru

detalii rețetă—

Cornulete cu nuca si rahat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Cornulete cu nuca si rahat sunt un desert usor de preparat. Pentru aceasta reteta de cornulete aveti nevoie de

detalii rețetă—

Prajitura cu gem de prune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Margarina se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga un ou intreg si un galbenus. Se adauga faina, praful

detalii rețetă—

Gem de prune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste

detalii rețetă—

Gem de prune dulci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Se spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc

detalii rețetă—

Gem de prune brumarii

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Se spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar.

detalii rețetă—

Tort de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Taie in doua blatul de tort. Unge foaia de jos cu gem (alege un gem acrisor – cum ar fi cea de prune, cocaze,

detalii rețetă—

Gem de prune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 

Dupa ce se spala, prunele se taie in 5 – 6 felii, se indeparteaza samburii, pulpa se pune intr-o oala emailata cu

detalii rețetă—