Mancare de legume

Lasam fasolea la inmuiat in 2 I de apa, timp de cel putin trei ore. Se fierbe apoi in apa in care a stat la inmuiat, adaugand si slanina, taiata felii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g fasole rosie
  • boabe
  • 250 g mazare
  • 250 g
  • fasole alba
  • boabe
  • 200 g slanina afumata
  • 10 linguri de orez
  • 4 morcovi
  • 2 fire de praz
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Lasam fasolea la inmuiat in 2 I de apa, timp de cel putin trei ore. Se fierbe apoi in apa in care a stat la inmuiat, adaugand si slanina, taiata felii.

Dupa o ora, se adauga morcovul si prazul, taiate rondele, cartofii, taiati cubulete si ceapa.

Se lasa sa fiarba pana ce fasolea s-a inmuiat, apoi se adauga mazarea si fasolea verde.

Se lasa sa dea un clocot, apoi se ia vasul de pe foc. Se scoate ceapa. Supa se serveste fie presarata cu cascaval ras, fie dreasa cu smantana.

Se presara cu patrunjel verde, tocat marunt.
Alte retete

Sparanghel alb cu muschi crocant

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc