Faina se freaca impreuna cu untul taiat bucatele. Se adauga ciocolata topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framinta. Din acest aluat
Faina se freaca impreuna cu untul taiat bucatele. Se adauga ciocolata topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framinta. Din acest aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se unge deasupra cu albusul batut. Se taie patratele egale (inainte de a se coace) si in mijlocul fiecarui patrat se pune cite o jumatate de miez de nuca sau cite o migdala, dupa ce au fost oparite cu apa si descojite. Se coace la foc potrivit 20-25 minute.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoi Hristos a înviat! Am avut parte de un weekend foooarte aglomerat și prin această aglomerare vreau de fapt să...
Desert prajitura SnickersIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii