Nuga

Se dizolva zaharul in apa, se adauga mierea si zaharul vanilat sau esenta. Acest amestec se fierbe bine pana se leaga ca pentru caramele. Se ia de pe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 1/4l apa
  • 1 cescuta cu miere
  • vanilie
  • 6 albusuri
  • alune
  • 2 foi Lica

Mod de preparare

Se dizolva zaharul in apa, se adauga mierea si zaharul vanilat sau esenta. Acest amestec se fierbe bine pana se leaga ca pentru caramele. Se ia de pe foc si se adauga albusurile batute spuma, se mai pune pe foc, foarte putin.... se ia de pe foc, se adauga alunele taiate marunt in cantitatea dorita. Acest amestec se aseaza intre cele 2 foi si se taie patratele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci