Pentru nugat 7 albusuri se bat spuma cu telul, apoi se pun 250 g zahar pudra si vanilie si se freaca bine timp de o jumatate de ora.
Pentru nugat, 7 albusuri se bat spuma cu telul, apoi se pun 250 g zahar pudra si vanilie si se freaca bine timp de o jumatate de ora. Se adauga 250 g miere de albine aproape fierbinte, se aseaza pe marginea plitei si se amesteca bine, pana cand se taie cu lingurita si ramane gol la mijloc; se pun apoi 450 g nuca prajita sau alune si se amesteca bine. Compozitia se aseaza intre 2 foi de napolitana cu o greutate deasupra.
Nugat se serveste a doua zi, dupa ce a stat la rece.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii