Paine cu lapte

Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte caldut si cu doua linguri d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 1 „nuca de drojdie
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte caldut si cu doua linguri de ulei pana cand aluatul devine elastic, dupa care se lasa aluatul la dospit o ora.

Se imparte in doua parti egale si se pune la copt in forme unse cu ulei.

Cand se pun formele in cuptorul cald, painile se ung cu galbenus de ou. Se lasa focul mic cateva minute, pentru ca aluatul sa poata creste, apoi se face flacara mai mare si se coace painea trei sferturi de ora.

Se pastreaza intr-un prosop curat, ca sa se inmoaie coaja.
Alte retete culinare

recomandate:

Tocanita de vita

Tocanita greceasca cu legume

Varza a la cluj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci