Pasca cu branza

Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta. Se lasa 15 min la cald sa creasca.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr zahar
  • 1/4 lapte
  • 1/4 ulei
  • 1 cub de drojdie (42 gr) sau praf la plic 50 gr
  • esenta de vanilie si coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 gr smantana
  • branza de vaci sarata ( se da pe razatoare) 450 gr
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • mirodenii
  • lamaie rasa
  • stafide (dupa preferinta )

Mod de preparare

Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta.

Se lasa 15 min la cald sa creasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul.

Separat intr-un alt vas se face un munte de faina din toata cantitatea si se pun ingredientele (maiaua, galbenusurile batute, laptele, sare,esenta si mirodenii ).

Se adauga uleiul treptat si se framanta in jur de o ora, ca sa nu ramana cocoloase. Se lasa 1 h la crescut.

Se ia o tava mare si unsa putin cu ulei si se pune aluatul ( puneti pana la jumatatea grosimei ca sa aiba loc sa creasca). Daca e prea mult aluat ptr tava d. voastra folositi 2 tavi sau cate sunt necesare. Daca puneti prea mult aluat va va da pe afara ( patita de mine).

Dupa ce a-ti pus aluatul se adauga umplutura care se face amestecand ingredientele precizate mai sus la umplutura.Se ia alunatul din parti si se acopera cat se poate branza( daca dorinti continutul in mijloc, daca nu lasati deasupra) .

Se iau 2-3 galbenusuri si se bat intr-o cana si cu o pensulica dati pe deasupra aluatului (asta daca va hotarati sa fie branza la mijloc. Se preincalzeste cuptorulla 200 grade.

Se baga la cuptor si selasa cel putin o ora (intre timp va uitati la ea dar nu dschideti usa de la cuptor ca da inapoi- va puteti uita prin geam). Cand devine galbena maronie deasupra inseamna ca e gata. Ofta mare va doresc si sper ca am fost de folos ! Eu asta reteta depasca facsi iese nemaipomenit de buna.


Pofta buna!

Reteta Pasca cu branza a fost propusa de Rusu Alina 35353 pe forum culinar.ro

Alte retete de pasca gasiti aici:

Pasca poloneza,

Pasca cu smantana,

Pasca din aluat fraged

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc