Paste cu sos

Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se rumeneste; apoi se adauga s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Sos: o ceapa mare
  • 300 gr. ciuperci
  • 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel
  • in functie de preferinte)
  • o lingurita de unt
  • 250 gr. bulion
  • 2 foi de dafin
  • apa (in functie de cit de legat sa fie sosul)
  • cimbru
  • vegeta
  • busuioc
  • oregano si/sau alte mirodenii preferate
  • Paste: 400 gr. paste
  • ulei
  • sare
  • Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Mod de preparare

Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se rumeneste; apoi se adauga si ciupercile netaiate; separat se face un amestec din vegeta, bulion si apa, care se toarna peste ceapa, sunca si ciuperci; se lasa sa dea in citeva clocote si se mai adauga apa fiarta din cind in cind; apoi se adauga si celelalte mirodenii si se mai lasa sa fiarba cca 8 minute.

Separat, intr-o oala in care fierbe apa in care s-a pus putin ulei si sare, se varsa pastele, amestecind de 4-5 ori pina se fierb (cca 12 min.); cind sint fierte, se scot intr-o sita si se trec sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.


Pastele se asaza pe farfurii, se toarna sosul peste ele si deasupra se presara cascavalul sau brinza. Se pot servi cu un pahar de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci