Pilaf de orez

Dupa ce s-a spalat bine orezul se pune in apa sa se umfle. In acelasi timp se toaca ceapa, ardeii si gogosarii marunt si se pun intr-un vas, pe foc m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca mare cu orez
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura marar tocat marunt
  • 2 ardei grasi
  • verzi
  • 2 gogosari rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 3 rosii
  • 3 cesti mari cu apa sau supa de legume strecurata
  • 1-2 cuisoare sau o lingura cu vegeta
  • 3 linguri sos de rosii

Mod de preparare

Dupa ce s-a spalat bine orezul se pune in apa sa se umfle. In acelasi timp se toaca ceapa, ardeii si gogosarii marunt si se pun intr-un vas, pe foc mic, cu 3-4 linguri de ulei, amestecand pana ce se inmoaie. Se adauga orezul, usturoiul taiat feliute, rosiile curatate de pielite si seminte, taiate marunt si mararul tocat. Se amesteca totul pana ce scade zeama de la rosii. Se toarna 3 cesti cu apa, se adauga 3 linguri sos gros de rosii, sare, piper, cuisoarele si se introduce in cuptor sa fiarba si sa scada. Nu se scade prea tare deoarece pana se serveste, pilaful se mai ingroasa.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Conopida la cuptor cu bacon Garnitura de orez si mazare Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc