Prajitura cu capsune

Margarina inmuiata se amesteca cu oul, zaharul si bicarbonatul de sodiu, se adauga coaja de lamaie si 100 ml lapte. Se adauga faina si smantana, Comp

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g margarina
  • 1 ou
  • 250 g zahar
  • Un praf de bicarbonat de sodiu
  • Coaja rasa de pe ½ de lamaie
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 200 ml smantana
  • 500 g capsune

Mod de preparare

Margarina inmuiata se amesteca cu oul, zaharul si bicarbonatul de sodiu, se adauga coaja de lamaie si 100 ml lapte. Se adauga faina si smantana, Compozitia se toarna in tava de marime mijlocie unsa.

Capsunele se spala, se curata, se scurg, daca sunt mari se taie in doua sau in patru, apoi se presara peste aluatul din tava, se da la cuptorul incalzit dinainte. Prajitura se coace 5 minute la foc iute, apoi se coace pana cand scobitorea de proba iese curata din aluat. Se raceste in tava, se taie in patrate, se serveste.

Alte retete recomandate

Tarta de fructe

Dulceata de mure

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci