Prajitura cu nuca de cocos

Se bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos, din care se pastreaza 2 li

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 gr. zahar
  • 150 gr. zahar pudra
  • 6 linguri apa clocotita
  • 300 gr. unt
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • 200 gr. nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 7 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 plicuri cacao

Mod de preparare

Se bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos, din care se pastreaza 2 linguri care se presara deasupra si 3 linguri de faina. Se coace in tava tapetata cu hirtie - se unge cu ulei tava, se pune o foaie care este si ea unsa la rindul ei. Crema: se pun 7 galbenusuri si 150 gr. de zahar pudra si se amesteca pina cind se face ca o smintina. Dupa ce s-a racit se amesteca, cu 200 gr. unt frecat spuma cu vanilie. Glazura: 150 gr. zahar, 2 linguri cacao, o bucata mica de unt (cit nuca) si 3 linguri de apa clocotita. Asezare: blat - crema - glazura care se presara cu nuca de cocos.
Se serveste dupa ce a stat la rece citeva ore

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci