Prajitura cu portocale

Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente Crema: Se fierb pe aburi galbenusurile cu zeama de portocal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • 70 g faina
  • 200 g zahar
  • zahar vanilat
  • Siropul: 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • zeama de portocale
  • rom
  • Crema: 300 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de zeama de portocale
  • rom

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente


Crema: Se fierb pe aburi galbenusurile cu zeama de portocale si cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga untul frecat,putina coaja rasa de potocala


Sirop: Se fierbe apa cu zaharul si cu zeama de portocala. Cand se raceste, se adauga rom


Blatul se insiropeaza, se pune crema deasupra si se presara nuca macinata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci