Salata cu creveti

Salata cu creveti este perfecta ca aperitiv la o petrecere sau chiar ca si fel principal. Este foarte usor de preparat, poti sa te joci cu ingredientele dupa gusturi, noi iti prezentam si un dressing potrivit.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata cu creveti

Ingrediente

  • Creveti spalati
  • fierti si decorticati
  • 100g frunze de salate (mix din salata verde
  • ruccola
  • salata chinezeasca)
  • 1 morcov mare
  • taiat bastonase
  • O ceapa mica rosie
  • taiata marunt
  • O mana de frunze de coriandru proaspat
  • 2 linguri de menta
  •  
  • Dressing:
  • 60g zahar
  • 2 linguri otet alb
  • O lingura sos de peste
  • O lingura apa
  • O caciulie de usturoi
  • maruntita la mojar
  • 1 chilli uscat
  • maruntit

Mod de preparare

1. Pune impreuna intr-un bol frunzele de salata, morcovii, ceapa, coriandrul si menta si amesteca bine toate ingredientele astfel incat aromele sa se patrunda.

2.Pentru dressing amesteca otetul impreuna cu zaharul, sosul de peste, apa, usturoiul si chilli intr-o oala pentru sos. Incalzeste la foc mediu cam 1 minut, pana se topeste zaharul (nu trebuie sa fiarba).

3. Pune dressing-ul in bol, amesteca si lasa cateva minute acoperit.


Salata viatenameza cu creveti se serveste in portii individuale: salata si un crevete cu inca o lingura de sos si cu o bucata de lamaie deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori