Zacusca Clasica se face cu bulion, seaca, ardei si vinete. Pentru aceasta reteta de zacusca trebuie sa coaceti prima data vinetele si sa le tocati.
Se coc vinetele, ardeii si gogosarii, se curata de coaja si se lasa sa se scurga foarte bine. Apoi se trec prin masina de tocat, ori se toaca manual. In cratita in care va fierbe zacusca se pune tot uleiul si ceapa tocata marunt si se lasa pana devine sticloasa. Apoi s epun ardeii si gogosarii care se lasa si ei sa se caleasca. Urmeaza vinetelesi, dupa calirea acestora, se adauga si bulionul, sarea, piperul, foile de dafin. Se fierbe pana ce uleiul iese la suprafata. Se pune calda in borcane care se mai lasa 15 minute la cuptor pana capata o creasta deasupra. Apoi se inchid cu capac.
Zacusca se serveste cu paine proaspata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii