1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem
1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem la urma un aspect mai frumos al soricului.
2. Facem un amestec de sare, piper,usturoi si chimen. Frecam carnea bine cu aceasta compozitie.
3. Punem la cuptor incalzit la vreo 220 gr.C. In tava mai putem pune pentru fiecare ciolan un morcov taiat dealungul in doua si o ceapa mijlocie in patru. Lasam temperatura vreo 20 min la 220 gr. C. Apoi putem da focul mai mic, la 180-190 gr. C. Trebuie din cind in cind sa stropim carnea cu sosul/grasimea din tava.
4. Turnam bere peste carne in timpul prepararii. Nu toata berea odata.
Ciolanul/nele sunt gata si carnea moale cind vedeti ca se desprinde carnea de oase.
5. In timpul acela de doua ore jumatate cit ciolanele sunt la cuptor, putem face si salata de cartofi.
Taiem cartofii felii direct in oala in care vom amesteca toate la sfarsit.
Presaram peste stratul de cartofi prima data sare si piper, apoi punem un pumn de ceapa si unul de castraveti.
Peste asta stropim dupa gust cu otet.
Si asa facem straturile pina am terminat toate ingredientele.
Deasupra mai pun o ceapa rosie, tot cubuletze si ceva patrunjel taiat subtire.
6. Amestecam toate ingredientele pentru sos ,potrivim de sare si piper si abia inainte de servire turnam peste salata de cartofi si amestecam.
Pofta buna!
Reteta Ciolan de porc cu salata de cartofi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciolan de porc gasiti aici:
Ciolan de porc cu legume,
Ciolan cu bere si garnitura de cartofi,
Ciolan pe varza si galuste
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaIntr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de...
Cafea la nisipCu un punch cred ca este cea mai sigura si usoara varianta de a incepe o petrecere acasa, astazi voi prepara un Halloween...
Reteta Punch de Halloween - Reteta videoUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraVarza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraLa multi ani doamnelor si domnisoarelor. Sa aveti un 8 Martie plin de distractie ...... si dulce!
Briose brownie cu crema de ciocolata albaIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii