Placinta cu urda si marar e delicioasa, se prepara usor, consistenta, o reteta perfecta de placinta.
Intr-un castron punem faina, margarina topita, zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja rasa de la lamaie si zeama de la jumatate de lamaie. Bagam lingura de lemn in functiune si amestecam. Cand s-au omogenizat toate, le framantam foarte putin si cu mana. Aluatul este mai uleios de la margarina, nu este legat, nu va panicati, pentru ca asa trebuie sa fie.
Se imparte aluatul in 2 parti egale si le lasam pe masa (nu trebuiesc bagate la frigider). Lasam bilele de aluat si ne apucam de umplutura.
Intr-un castron punem bucata de urda, zaharul, ouale intregi, grisul, zaharul vanilat si mararul spalat si tocat. Pentru inceput faramitam urda cu o furculita, apoi amestecam cu lingura de lemn. Se omogenizeaza foarte repede, urda se desface foarte usor. Acum urmeaza intinsul foilor. Ca sa va fie mai usor, decupati din hartie de copt forma dupa tava in care coaceti, apoi intindeti bila de aluat direct pe ea. Ca sa intindeti mai bine, presarati putina faina Dupa ce intindeti foaia, o luati cu tot cu hartia de copt si puneti in tava la care tapetati doar peretii. Puneti umplutura de urda peste foaie, nivelati. La a doua foaie procedati la fel, decupand dupa forma tavii, numai ca acum presarati faina pe hartia de copt, inainte sa-ntindeti aluatul pe ea. Dupa ce intindeti foaia, rasturnati-o cu fata-n jos peste umplutura de urda, scoateti hartia. Bagati tava la cuptor la 175 grade, pentru 30-35 minute. Este gata cand e aurie.
Placinta cu urda si marar poate fi servita atat calda cat si rece. Reteta Placinta cu urda si marar a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatinimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Rasturnata cu ananas si gem de gutuiUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiReteta am preluat-o intocmai de la Mirela0911, a iesit exact de 10. Usor de facut si buna-buna! Multumesc pentru reteta,...
Desert briose cu bananeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii