Moristi

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted. Amestecam praful

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Moristi

Ingrediente

  • 150 g branza de vaci
  • eu am pus crema de branza
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou
  • 1 varf sare
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 9 jumatati de piersici din compot
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 175 ml lapte
  • 40 g zahar

Mod de preparare

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia.

Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted.

Amestecam praful de budinca cu zaharul si 4 linguri de lapte. Restul il punem le fiert. Adaugam peste fierbem budinca si o lasam la racit.

Alautul il impartim in 9 parti egale.

Pe o suprafata data cu faina intindem patrate cu diametrul de 12 cm.

Eu nu am avut o forma de dimensiunile astea, asa ca m-am ajutat de o farfuriuta de 10 cm.

Taiati inspre mijloc, in diagonala, fiecare din cele 4 colturi, dar numai cate 3 cm. Apoi indoiti cate o aripioara din cle 4, inspre centru, pana obtineti o morisca. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti in mijloc budinca de vanilie si bucatele de piersica.

Dintr-un galbenus de ou si putin lapte ungeti moristile. Dati-le la cuptorul preincalzit, la 200gradeC, pentru 15 minute. Imediat le presarati si cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna!

Reteta Moristi a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu piersici gasiti aici:

Prajitura cu piersici,

Rulada cu ciocolata si piersici,

Prajitura simpla cu piersici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Sos de maioneza
1
Sosuri cu legume

Sos de maioneza

Galbenusurile tari si cele crude se amesteca bine intr-un vas adanc, se pune peste ele o lingura de mustar si se amesteca cu...

Sos de maioneza
Supa mediteraneana cu ciuperci
2
Mancaruri cu ciuperci

Supa mediteraneana cu ciuperci

Retete dietetice

Supa mediteraneana cu ciuperci
Suc pentru cresterea imunitatii cu morcov, ananas si ghimbir
3
Sucuri fructe si legume

Suc pentru cresterea imunitatii cu morcov, ananas si ghimbir

Un suc plin de vitamine si antioxidanti care cresc imunitatea intr-un mod simplu si natural.

Suc pentru cresterea imunitatii cu morcov, ananas si ghimbir
Spuma de ciocolata
4
Spume

Spuma de ciocolata

Se pune pe foc la ciocolata facuta cubulete impreuna cu margarina si cand acestea s-au topit se adauga si cele 6 galbenusuri...

Spuma de ciocolata
Briam grecesc
5
Mancaruri cu legume

Briam grecesc

O mâncare de vară, delicioasă. Poate fi servită ca atare sau ca și garnitură la diferite fripturi. Folosim orice...

Briam grecesc
Parteneri
Desert tort racoros de vara
Bucataras.RO

Desert tort racoros de vara

Un tort potrivit pentru vremea calda de afara, un tort in care se imbina racoarea iaurtului cu fructele de sezon, imbracat in...

Desert tort racoros de vara
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni