Moristi

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted. Amestecam praful

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Moristi

Ingrediente

  • 150 g branza de vaci
  • eu am pus crema de branza
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou
  • 1 varf sare
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 9 jumatati de piersici din compot
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 175 ml lapte
  • 40 g zahar

Mod de preparare

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia.

Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted.

Amestecam praful de budinca cu zaharul si 4 linguri de lapte. Restul il punem le fiert. Adaugam peste fierbem budinca si o lasam la racit.

Alautul il impartim in 9 parti egale.

Pe o suprafata data cu faina intindem patrate cu diametrul de 12 cm.

Eu nu am avut o forma de dimensiunile astea, asa ca m-am ajutat de o farfuriuta de 10 cm.

Taiati inspre mijloc, in diagonala, fiecare din cele 4 colturi, dar numai cate 3 cm. Apoi indoiti cate o aripioara din cle 4, inspre centru, pana obtineti o morisca. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti in mijloc budinca de vanilie si bucatele de piersica.

Dintr-un galbenus de ou si putin lapte ungeti moristile. Dati-le la cuptorul preincalzit, la 200gradeC, pentru 15 minute. Imediat le presarati si cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna!

Reteta Moristi a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu piersici gasiti aici:

Prajitura cu piersici,

Rulada cu ciocolata si piersici,

Prajitura simpla cu piersici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci