Cheesecake

Cheesecake este, de fapt, denumirea fitoasa a unei prajituri savuroase din crema de branza, imbogatita cu o multitudine de mirodenii carei confera gustul deosebit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake

Ingrediente

  • 200 g biscuiti sfaramati
  • 2 linguri nuca de cocs
  • 3-4 linguri de zahar
  • esenta de migdale
  • 100 g unt
  • CREMA
  • 500 g crema de branza
  • 100 g zahar
  • 200 g frisca
  • 200 g smantana
  • 1 plic gelatina
  • 60 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • GLAZURA
  • 1 plic glazura caramel
  • 3- lingurite apa
  • ciocolata

Mod de preparare

Biscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absorb tot untul.
O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu o lingura presam bine.
CREMA: branza se freaca bine cu zaharul, se adauga esenta si praful de sare. Frisca se bate bine cu cele 3 linguri de zahar, smantana se adauga in frisca si apoi se combina cu branza. Se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 3-4 ore.
Am adaugat in mijloc bucati de rahat topite putin (am pus intr-un ibric 200 ml de apa si bucati de rahat, am lasat sa fiarba putin).
Am ornat cu glazura de caramel (care la mine nu s-a intarit si am intepat-o cu cutitul si a intrat si in crema).


Cheesecake-ul se serveste rece, simplu sau cu glazura dupa preferinta (fructe, jeleuri, dulceata, caramel etc.).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola