Salata Flori de liliac

Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se coloreaza cu putina zeama de l

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Salata Flori de liliac

Ingrediente

  • 2 cutii de conserva de peste in ulei (am folosit o conserva de ton si una de sardina)
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 morcovi mai mari sau
  • 3 mai mici
  • 5 oua fierte
  • 250 g branza (am folosit ascaval)
  • 300 g maioneza
  • cateva capere
  • cateva masline
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se coloreaza cu putina zeama de la o sfecla rosie (eventual se dilueaza cu apa ca sa capete culoarea liliacului). Galbenusurile se sfarama cu furculita. Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se dau si ei pe razatoarea mare. Se fierb morcovii in apa cu sare, se racesc si se dau pe razatoare. Branza (cascavalul, in cazul meu) se da si ea pe razatoare. Se incepe montarea salatei in felul urmator: 1.Se aseaza pestele scurs de ulei, pe platou. Se presara cateva capere si zeama de lamaieSe pune o lingura buna de maioneza si se intinde peste peste. 2. Se pun cartofii rasi. Se presara cu piper, se pun cateva masline fara samburi si se stropeste cu otet balsamic. Deasupra se pune un strat de maioneza. 3. Se pun morcovii rasi si se asezoneaza cu sare, piper si otet. Se pune alt strat de maioneza. 4. Se pun galbenusurile sfaramate cu furculita si asezonate cu sare si piper.Deasupra, alt strat de maioneza. 5. Ultimul strat este de branza. Se scoate albusul din zeama de sfecla rosie, se scurge bine si se formeaza florile de liliac. Pe post de codite si frunze se folosesc cateva fire de patrunjel.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci