Piept de pui cu sos de tarhon

Pieptul de pui este, in general, destul de fad, dar cu acest sos de tarhon cu siguranta va capata o savoare aparte si va fi apreciat de toata lumea.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui cu sos de tarhon

Ingrediente

  • Pentru doua persoane:
  • - 2 lingurite ulei infuzat cu usturoi
  • - 2 cepe verzi mai groase sau 4 mai subtiri
  • taiate marunt
  • - 1/2 lingurita de tarhon uscat
  • - 2 fileuri de piept de pui
  • dezosate si dezpielitate
  • - 1/4 lingurita sare
  • - 100 ml frisca lichida
  • - piper alb
  • - 2 lingurite tarhon proaspat tocat
  • plus inca putin ( se poate inlocui cu patrunjel proaspat)
  • - 70-80 ml vermut (sau vin alb)

Mod de preparare

N-am avut ulei infuzat cu usturoi, asa ca am improvizat, am adaugat un catel de usturoi ras in uleiul de masline pus la incins intr-o tigaie cu capac, in care pieptii de pui sa intre la fix. Am adaugat ceapa verde, am amestecat, apoi am adaugat tarhonul uscat, am amestecat din nou si le-am lasat un minut, amestecand inca de cateva ori. Am pus fileurile de pui in tigaie si am lasat la prajit 5 minute, cu grija ca sa nu se arda ceapa (daca da semne ca incepe sa se arda, puneti-o peste pieptii de pui). Am intors pieptul pe partea cealalta si am adaugat vermutul (se poate inlocui cu vin alb). L-am lasat sa fiarba putin, apoi am adaugat sarea. Am acoperit si lasat sa fiarba la foc mic cam 13-15 minute, pana a fost gata puiul. Am pus pieptul de pui pe farfurii incalzite, am adus restul de lichid la punctul de fierbere, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat bine. Am mai adaugat niste tarhon si piper alb, am mai lasat 2 minute.


Am servit pieptul de pui cu orez basmati in care am pus o lingura de unt si niste piper alb, am turnat sosul peste pui si am mai presarat tarhon (se poate inlocui cu patrunjel proaspat tocat).

Reteta de piept de pui cu sos de tarhon a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Guvi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Ciocolata raw
Bucataras.RO

Ciocolata raw

Curioasa din fire am vrut de ceva vreme sa incerc acest tip de ciocolata. Am gasit unt de cacao bio asa ca m-am pus pe...

Ciocolata raw
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni